Kezdőlap | Polgármesteri köszöntő | Közérdekű hírek | Közösségi hírek | Programok | Helyi hasznos infók | Lentikaja | Látnivalók, Települések | Szállások | Kultúra | Oktatási, nevelési és gondozást nyújtó intézmények | Impresszum |
Betűméret: normál nagy nagyobb

Lenti közösség

Tisztelt Látogató! Kedves Városlakó!

Lenti város polgármestereként köszöntöm Önt honlapunkon. Milyen is volt Lenti négy évtizeddel ezelőtt? Inkább katonavárosként ismerték, melynek hagyományait ma is ápoljuk. Aztán kereskedőváros, fürdőváros, mára Zala megye délnyugati térségének szervező központja, gyógyhely és turisztikai célpont.

A kikapcsolódást kedvelők már felfedezték a szemet gyönyörködtető természeti szépségeket, szűkebb hazánk dombokkal, völgyekkel tagolt, tájképi értékeken gazdag vidékét a változatos növényvilágot. Lenti termálvize és gyógyászati szolgáltatásai, a szőlő – és borkultúra fejlődése, néprajzi értékei, gazdag vadállománya miatt is számottevő turisztikai, idegenforgalmi vonzerővel bír - olyan adottságokkal rendelkezik melyre alapozva az itt lakók összefogásával elindult a hosszú távú fejlődés útján. Városnak lenni – feladat, változnak az elvárások, léptékek. Lenti járási központ, Zala megye negyedik legnagyobb települése, de mindenekelőtt az itt lakók otthona, az itt élő, dolgozó, tehetséges és szorgalmas, családját szerető, összetartó közösség a biztosítéka annak, hogy a város együtt fejlődik az országgal.

Hogy milyen lesz majd, az nagyrészt az itt lakókon múlik, rajtunk, akiknek a város lakóhelyünk, otthonunk, sorsunk is. Sok minden van, ami ismertté tett, és tehet bennünket. Olyan beruházásokat valósítottunk meg, amely azt bizonyítja, hogy a Lentiek többsége tudja, hogy a közösségért tenni kell. Lenti ma egy dinamikusan fejlődő fürdőváros, amely barátságos, vonzó, tiszta, rendezett, harmóniában van a természettel, tudatja a világgal, hogy milyen értékeink vannak, miért érdemes ellátogatni hozzánk, kihasználja adottságait, kapcsolatait, a határok közelségének előnyeit.

Büszkék vagyunk az eredményeinkre, melyek elérésében nagy szerepe van a különféle területeken, érdeklődési körök mentén szerveződött közösségeinknek. Évfordulós, kulturális - és közösségi ünnepeink, nemzetközi sporteseményeink, színvonalas hagyományápoló – és szórakoztató rendezvényeink jelentős közönséget, számos résztvevőt, látogatót, érdeklődőt vonzanak városunkba. Kulturális intézményeink ismeretterjesztő előadásai, kiállításai, civil szervezeteink önálló programjai is színes, változatos művelődési, szórakozási lehetőséget kínálnak minden korosztálynak. Bízom abban, hogy megvalósul az a fő célunk, hogy Lenti egy pezsgő, széles igényeknek megfelelő, élhető, biztonságos, egészséges, komfortos lakóhely, népszerű zöld pihenőváros, Nyugat – Magyarország ökoturisztikai gyógy – wellness fürdővárosa, komplex térségi központja legyen. Köszönöm, hogy ellátogatott honlapunkra, találjon sok hasznos információt a lenti közösségi honlapon!

Horváth László

Lenti város polgármestere


Lenti közösség Tel.: +36 92 553 900 polghiv@lenti.hu